Az erdélyi bőrkesztyűgyártásnak több mint 200 éves hagyománya van. Feljegyzések szerint a bőrkesztyűgyártás a 19. század elején kezdődött, amikor egy németszász származású család europai hírnevű gyárat alapított. A Második Világháború után a gyárat államosították és ezután globális jelentőséget nyert. A Hungant KFT 1995-ben lett alapítva egy csoport tapasztalt és buzgó szakember által.

Szakembereink bármely bőrkesztyű elkészítésére képzettek. Kesztyűinket igényes bőrtípusokból készítjük, számtalan színben és külömböző varrásnemekben. És ha valamilyen különleges kivánsága lenne, közölje velünk és segítünk ennek megvalósításában.

Hosszú folyamat ameddig egy nyers darab bőrből elkészül a kész bőrkesztyű.

Az első lépés a megfelelő darab bőr kiválasztása. Ezután szabászaink megnyujtják a bőrt, így ez elnyeri a szükséges rugalmasságot. Ha ez nem történne meg, a kész bőrkesztyű illeszkedése nem lenne megfelelő.

A bőr rugalmasságát folyamatosan ellenőrizzük és javítjük, ahhoz hogy a tökéletes illeszkedést elérjük. A hagyományos tehnologiák közül a legfontosabbat megtartottuk: a kesztyüink kézi szabása.

Rendkivül fontos lépés a tökéletes darab bőr kiválasztása. 

A bőr megnyújtása után mestereink elkezdik a bőr szabását. Ez a lépés is meghatározó a kesztyű tökéletes illeszkedésének elérésében.  

A szabás után következik a kesztyűk díszitése, varrása, bélelése és vegül vasalása.

Tapasztalt mestereink a legnagyobb figyelmességgel munkálják meg a bőrt, így az eredmény a lehető legmagasabb minőségű bőrkesztyű.

Bőrkesztyűink magas minőségét első sorban a hagyományos tehnologiák alkalmazásának köszönhetjük. Ennek eredményeként kesztyűink megőrzik minőségüket hosszú időn keresztül.

Utólsó lépésként minősegellenőreink megvizsgálnak minden egyes bőrkesztyűt ezáltal biztosítva termékeink folytonos kiválló minőségét.

Reméljük hosszú ideig élvezi az új pár bőrkesztyűjét, melyet a Hungant szakemberei a legnagyobb szeretettel és odaadással készítettek. Bármikor visszavárjuk Önt egy új pár kesztyű vásárlására.